انواع چوب ام دی اف کابینت

انواع چوب ام دی اف کابینت

انواع چوب ام دی اف که در ساخت کابینت مورد استفاده قرار می گیرد

MDF محصولی است که از خرد کردن و آسیاب کردن خرده چوب هایی که در دیگر صنایع قادر به استفاده کردن نیست به وجود می آید. برای ساخت آن، تکه های چوب در ابتدا خرد، آسیاب و غربالگری شده سپس با عبور دادن از توری های بسیار ریز، آنها را با رزین های مخصوصی مخلوط کرده با فشار درون قالب هایی تزریق می شود. معمولا در این مرحله ضخامت ورق زیاد است که برای کم کردن ضخامت آنها را از رولپرس عبور می دهند تا به ضخامت دلخواه برسد، ضخامت ورق های MDF معمولا 16، 18 و 25 میلیمتر می باشد.

علت پروسه ی طولانی ساخت ام دی اف، ایجاد یک محصول زیبا و یکنواخت با سطحی صاف، متراکم و محکم است که دارای خصوصیات فیزیکی و مکانیکی بالا می باشد. عدم وجود تاب خوردگی و پیچیدگی که معمولا در چوب بسیار شایع است، ظاهر زیبا، ابعاد دلخواه و قیمت مناسب از مهمترین ویژگی های MDF است.

در پروسه ساخت، بر اساس فشار پرس محصولات متنوعی تولید می شود. اگر چگالی پایین باشد، ورق ال دی اف، اگر چگالی و فشار بالاتر باشد ورق ام دی اف و در نهایت اگر چگالی و فشار بسیار بالا باشد، ورق های سنگین تر اچ دی اف تولید می شود. بیشترین مورد مصرف ام دی اف در ساخت مصنوعات چوبی مانند کمد، کابینت، ملزومات اداری و ایجاد دکور می باشد.

انواع مختلف چوب ام دی اف که برای ساخت کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارتند از:

چوب ام دی اف MDF عادی: این نوع چوب ام دی اف از الیاف چوبی با فشار بالا و همچنین چسب‌های مخصوص تولید می‌شود. این چوب ام دی اف برای کاربردهای مختلف در ساخت کابینت استفاده می‌شود و با پوشش‌های مختلف به رنگ و طرح‌های متنوع تولید می‌شود.

چوب ام دی اف روکش‌دار: این نوع چوب ام دی اف دارای روکشی از ملامینه یا هایگلس وینییر است که ضدخش و مقاوم در برابر رطوبت و حرارت می‌باشد. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که کابینت‌های ساخته شده از این نوع چوب ام دی اف بسیار مقاوم و دوامی باشند.

چوب ام دی اف ضد آب: این نوع چوب ام دی اف با استفاده از مواد و روکش‌هایی که ضد آب هستند تولید می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که کابینت‌های ساخته شده از این نوع چوب ام دی اف به خوبی در برابر رطوبت و آب مقاومت کنند و از خوردگی و آسیب‌های مرتبط با آب در امان باشند.

تاریخچه ساخت کابینت آشپزخانه

ایده ساخت کابینت به شکل مدرن و امروزی آن در سال ۱۹۲۰ در اروپا شکل گرفت. در این ابتکار جالب، محفظه هایی شامل کشوهای متنوع، طبقه های بزرگ و کوچک وجود داشت. در بین سال های ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۰ تغییراتی در ظاهر این محفظه ها داده شد که باعث بوجود آمدن کابینت های امروزی شد.

کابیت ها چون معمولا برای ذخیره سازی مواد غذایی، آرد، شکر، روغن و غیره استفاده می شد، کم کم جزئی از آشپزخانه شد. کم کم فضاهایی برای نگهداری ظروف، قاشق، چنگال و به آن اضافه شد. در ابتدا جنس این محفظه ها از ورق های فلزی (معمولا آلومینیوم) بود اما بین سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ استفاده از چوب هایی با ظاهری زیبا و با رنگ های طبیعی (معمولا قهوه ای تیره و گردویی) متداول گردید.

در سال های ۱۹۷۰ میلادی به علت گرانی چوب و زمان بر بودن تولید کابینت های چوبی، افراد به فکر محافظت بیشتر از این محصول افتادند و با استفاده از رنگ و رزین باعث عمر بیشتر آنها شدند. استفاده از دستگیره های پر زرق و برق در آن زمان بسیار مرسوم بود.

انواع سبک های کابینت اشپزخانه

کابینت کلاسیک

این سبک کابینت به عنوان سبک سلطنتی، فاخر، لوکس و اصیل یاد می شود که با اندکی تغییرات، امروزه به آن سبک کلاسیک گفته می شود.در حال حاضر با فراگیر شدن استفاده از کابینت در تمام منازل، نیاز بر آن بود تا آن سبک قدیمی که گران ، حجیم، پیچیده، سنگین، پر جزئیات و پرنقش بود تغییر کند تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند. در سبک جدید کابینت کلاسیک از شلوغی و پیچیدگی زیاد کاسته شده و معمولا به نقش قاب بصورت برجسته بر روی دربها اکتفا می شود و هودها معمولا به صورت مخفی است.

در فضاهای نسبتا بزرگ معمولا از این سبک استفاده می شود و با توجه به پیشرفت صنایع فلزی استفاده از دست گیره های پرنقش و برجسته در این سبک فراگیر شده است.

 در طراحی کابیت های کلاسیک باید قاعده، نظم و حفظ قرینگی در ظاهر رعایت شود. در گذشته جنس به کار رفته در این سبک معمولا چوب های طبیعی بود ولی امروز به مدد پیشرفت علم استفاده از روکش های طبیعی چوبی نظیر گردو، راش، ملچ، گیلاس و پرس آن بر روی متریال های مصنوعی نظیر ام دی اف مرسوم شده است. علاوه بر این استفاده از سنگ و یا مصنوعات با طرح و نقش سنگ بر روی کابینت مورد استفاده قرار می گیرد که باعث جذاب تر شدن این سبک می شود. استفاده از شیرآلات مناسب با این سبک نیز می تواند زیبایی کار را دو چندان کند.

سبک نئو کلاسیک

 این سبک نوظهور در واقع همان سبک کلاسیک مدرن شده است که ساده تر شده و جزئیات کمتری در آن بکار رفته است. همان طور که بیان شد، سبک کلاسیک مختص فضاهای بزرگ و پرنور است ولی سبک نئو کلاسیک را در فضاهای کوچک تر هم می توان اجرا کرد.

اگر فضای کوچکی دارید و علاقه مند به سبک کلاسیک هستید پیشنهاد بازنودکور استفاده از سبک نئوکلاسیک است. لازم به ذکر است که کابینت های نئو کلاسیک از نظر نگهداری و تمیز کردن بسیار راحت تر است. در این سبک معمولا درب ها و نماها فقط به قاب بسنده می شود و از تاجهای پله دار خبری نیست (تاج ها بسیار ساده شده اند).

در این سبک شما می توانید از انواع رنگ های روشن و زیبا برای پوشش بدنه و نمای کابینت و کمد استفاده کنید. استفاده از ورقهای ام دی اف خام با پوشش رنگ هایی نظیر پلی استر و پلی اورتان  در این سبک مورد استفاده قرار می گیرد که باعث می شود که کابینت های نئوکلاسیک ارزان تر و مقرون به صرفه تر از سبک کلاسیک باشد.

کابینت ممبران یا وکیوم در این سبک، لایه ای از جنس پی وی سی را به وسیله دستگاه های مخصوص وکیوم یا ممبران بر روی ورق های ام دی اف تحت فرایندی خاصی پرس می کنند. سبک کلاسیک به عنوان قدیمی ترین و اصیل ترین سبک اجرایی کابینت و دکوراسیون داخلی به علت استفاده از چوب درختان کنار گذاشته شد اما نقش و نگارهای موج چوب، زیبایی بسیار حیرت انگیزی به آن می داد. در روش وکیوم یا ممبران، لایه ای از پی وی سی که طرح و رنگ چوب های طبیعی بر روی آن چاپ شده بر روی MDF پرس می شود، اما اگر جزئیات اجرا رعایت نشود، کیفیت کار بسیار تنزل پیدا می کند. استفاده از چسب های با کیفیت و استفاده از دستگاه های مناسب و پرقدرت در کیفیت کار بسیار تاثیرگذار است.

ورق های وکیوم به علت عدم مقاومت به رطوبت، حساس بودن نسبت به نور خورشید، حساس بودن نسبت به گرما، مقاومت مکانیکی پایین سطح و عدم تعمیر پذیری در ساخت کابینت زیاد مورد استقبال قرار نگرفت و بیشتر برای سرویس های خواب، کمد و دیگر مصنوعات خارج از آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد.

عکسهای کابینت ام دی اف

Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6 Gallery Thumb 7 Gallery Thumb 9 Gallery Thumb 10

طراحی کابینت آشپزخانه با بازنو دکور

طراحی کابینت آشپزخانه می‌تواند به شکل‌ها و سبک‌های مختلف و با توجه به سلیقه، نیازها و ابعاد فضای موجود انجام شود. در طراحی کابینت آشپزخانه چند نکته مهم وجود دارد که باید به آن توجه شود:

طراحی و پیاده سازی مناسب فضا: ابتدا باید فضای موجود را به خوبی بررسی کرده و بر اساس نیازها و محل قرارگیری اجزای کابینت، برنامه‌ریزی کرد.

انتخاب متریال مناسب: انتخاب متریال‌هایی که در برابر رطوبت و حرارت مقاوم باشند مهم است. مثلاً، استفاده از چوب ام دی اف مقاوم یا متریال‌های ضد آب و خوردگی در مناطقی که با آب و گرما در تماس هستند.

طراحی مناسب برای فضای ذخیره سازی: قرار دادن کشوها، قفسه‌ها و سایر اجزای کابینت به نحوی که کاربری آسان و دسترسی به اشیاء راحت باشد، بسیار مهم است.

بهره‌وری در استفاده از فضا: طراحی کابینت باید به گرفتن حداکثر بهره از فضای موجود کمک کند. مثلاً استفاده از کابینت‌های بلندتر تا سقف یا اجرای کشوها و رفتنه‌ها به صورت عمیق تر برای ذخیره اجناس.

رنگ و طرح مناسب: انتخاب رنگ و طرحی که با دیگر عناصر دکوراسیون و نوردهی فضا هماهنگ باشد، از جمله نکات مهم در طراحی کابینت آشپزخانه است.

نورپردازی مناسب: برنامه‌ریزی نورپردازی به نحوی که در هنگام کار در آشپزخانه، نور مناسبی داشته باشید، از دیگر نکات مهم است.

شرکت طراحی دکوراسیون داخلی بازنو دکور، با چندین سال تجربه و استفاده از نیروهای باتجربه و کاربلد، می توان طراحی و پیاده سازی کابینت های آشپزخانه شما در زمان کوتاه و قیمت مناسب پیاده سازی نماید. برای مشاهده نمونه کارها و مشاوره اولیه با ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری:

خدمات ما مرتبط

نظر بدهید