انواع کابینت آشپزخانه از نظر اندازه و سایز

انواع کابینت آشپزخانه از نظر اندازه و سایز

انواع کابینت آشپزخانه از نظر اندازه و سایز

کابینت‌های آشپزخانه، اصلی ترین و مهمترین بخش یکی در طراحی و دکوراسیون داخلی آشپزخانه‌ها هستند. انواع کابینت‌های آشپزخانه از نظر اندازه و سایز به چند دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. این تنوع در اندازه‌ها و سایزها به طراحان و کاربران امکان می‌دهد تا با توجه به فضای موجود و نیازهای خود، بهترین انتخاب را داشته باشند.

انتخاب اندازه و سایز مناسب کابینت‌های آشپزخانه بستگی به نیازها و محدودیت‌های فضای موجود دارد. با توجه به این تنوع در اندازه‌ها، می‌توان طراحی‌های متنوع و کارآمدی را برای آشپزخانه‌ها ایجاد کرد که هم زیبا و هم کاربردی باشند.

کابینت های دو تکه (شامل کابینت های زمینی و کابینت های دیواری)

کابینت های دوتکه، همان کابینت های زمینی و دیواری هستند که بارها انواع آنها را در آشپزخانه ها دیده ایم. کابینت های زمینی به وسیله ی یک پایه ی کوتاه از روی زمین فاصله می گیرند و به وسیله ی پیچ و اتصالات به دیوار آشپزخانه متصل می شود تا ثابت بمانند. کابینت های دیواری، بسته به سلیقه ی مشتری و سبک کابینت، با فاصله های متفاوتی از سقف آشپزخانه متصل می شوند.

در گذشته معمولا کابینت های دیواری را با فاصله ی بیشتری از سقف نصب میکردند اما امروزه فاصله ی کابینت های دیواری از سقف بسیار کمتر شده است و حتی در بسیاری موارد به طور کامل از بین رفته است و کابینت کاملا از نزدیک به سقف نصب می شود. مزیت این کار بهینه سازی فضای کابینت های آشپزخانه است که باعث می شود مشتری بتواند وسایلی را که کمتر بدان نیاز دارد در ردیف های بالای کابینت انبار کند به عنوان مثال معمولا در کابینت مدرن ، کابینت های دیواری را بسیار نزدیک به سقف نصب میکنند و یا کابینت ها چنان کشیده اند که تا نزدیک به سقف امتداد دارند و حتی فاصله ای مابین فضای بالای کابینت و سقف آشپزخانه وجود ندارد.

طراحی کابینت آشپزخانه

کابینت های یکسره و سوپری

نوع دیگری از کابینت آشپزخانه که به کابینت سوپری مشهور است همانند یک کمد دیواری بلند می ماند و یکسره از زمین تا سقف امتداد دارد و از داخل دارای قفسه ها و طبقه های متعدد است. کابینت های یکسره معمولا در آشپزخانه های مدرن و کم جا به تعداد بیشتری وجود دارند زیرا فضای بهینه و کاربردی تری را برای مشتری ایجاد میکنند. در بسیاری از آشپزخانه ها ممکن است کل کابینت ها از کابینت های یکسره و بلند تشکیل شده باشد و مانند دیوارهایی به رنگ روشن به نظر برسند.

کابینت سوپری

اندازه استاندارد کابینت زمینی

کابینت زمینی در ارتفاع ۹۰ سانتی متری از سطح زمین نصب می شود، این اندازه بدون احتساب صفحه ی روکابینتی اندازه گرفته می شود. همانطور که قابل حدس است عمق کابینت زمینی، بسته به مساحت و متراژ آشپزخانه متفاوت است. به طور معمول در آشپزخانه های بزرگتر که فضای بیشتری وجود دارد، معمولا عمق کابینت را در بیشترین حالت آن میسازند و عمق کابینتها تا ۶۰ سانتی متر تعبیه می شود. اما در آشپزخانه های کوچکتر این اندازه به دلیل اینکه فضای کمتری اشغال شود و آشپزخانه بزرگتر دیده شود کاهش می یابد و به مقدار ۵۵ سانتیمتر و حتی ۵۰ سانتیمتر نیز میرسد.

اندازه استاندارد کابینت زمینی

اندازه استاندارد کابینت دیواری

به طور معمول عمق کابینت دیواری، کمتر از کابینت زمینی است و بسته به عمق کابینت زمینی تعیین می شود. بیشترین مقداری که معمولا برای کابینت دیواری در نظر گرفته می شود ۳۲ سانتی متر است. ارتفاع کابینت دیواری همانند کابینت زمینی، ۹۰ سانتی متر است که در بازه ی ۵۰ تا ۶۵ سانتی متری از کابینت زمینی نصب می شود. ارتفاع و بلندی کابینت های دیواری به دلایل مختلف می تواند متغیر باشد و بسته به سبک کابینت آشپزخانه و سلیقه ی مشتری افزایش می یابد و حتی در آشپزخانه های کوچک و نقلی باعث می شود که فضای بیشتری در اختیار مشتری قرار بگیرد. این در همه کابینت ها حتی کابینت ممبران (دارای روکش پی وی سی) هم صدق می کند.

اندازه استاندارد کابینت دیواری

اندازه و فاصله ی مابین کابینت های دیواری و زمینی

اگر آشپزخانه تان دارای کابینت های زمینی و دیواری هست، اندازه استاندارد این دو کابینت در حدود ۵۰ تا ۶۵ سانتی متر است. فاصله ای کمتر از این مقدار می تواند باعث بروز مشکلات برای افراد شود؛ بنابراین باید حداقل فاصله ی ۴۵ تا ۵۰ سانتی متر رعایت شود.

مقدار این فاصله نمی تواند از ۴۵ سانتیمتر کمتر باشد اما در شرایطی خاص این فاصله میتواند تغییر پیدا کند و افزایش یابد به عنوان مثال اگر افراد قد بلند در منزل زندگی میکنند بهتر است فاصله ی مابین کابینت ردیف بالایی و پایینی بیشتر باشد تا سر افراد به آن برخورد نکند. در ادامه به مواردی اشاره میکنیم که باعث می شود فاصله و اندازه استاندارد کابینت بالایی و پایینی افزایش یابد:

فاصله ی بین دو کابینت ردیف بالایی و پایینی، برای زیبایی بیشتر کابینت ها و دکوراسیون آشپزخانه میتواند تغییر کند و افزایش یابد. بنابراین اگر سبک آشپزخانه ی شما به گونه ای است که بهتر است کابینت ها نزدیک به سقف نصب شوند و حد فاصل کابینت های زمینی و دیواری بیشتر باشد، مانعی برای انجام این کار وجود ندارد.

کابینت های دیواری و زمینی

یکی دیگر از دلایلی که به شما کمک میکند فضای آشپزخانه بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد، نصب کابینت های ردیف بالایی در ارتفاع بالاتری است. این روش بدون هیچگونه ترفندی به تنهایی باعث می شود فضای آشپزخانه بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد. بنابراین در فضاهای کوچک میتوانید ازین راهکار استفاده کنید و اندازه استاندارد کابینت های زمینی و دیواری را افزایش دهید و آشپزخانه تان را دلبازتر نشان دهید.

اگر از شیرآلات بلند و سینک ظرفشویی بزرگ استفاده می کنید ناگزیر هستید فاصله ی بین دو کابینت را کمی بلندتر تعبیه کنید. طبیعی است که شیرآلات بلند و کشیده به سینک ظرف شویی بزرگتری نیاز دارند و در عین حال باعث کارایی بیشتر و جلوه ی زیباتری میشوند. بنابراین اگر تمایل به استفاده از شیرآلات بلند و کشیده و در پی آن لگن ظرف شویی بزرگتر دارید، می توانید اندازه استاندارد کابینت های بالایی و پایینی را کمی بیشتر کنید. اگر دیوار بین دو کابینت زمینی و دیواری، تزئینات خاصی دارد که بهتر است به چشم آید، می توانید حد فاصل و اندازه استاندارد کابینتها را کمی بیشتر کنید تا تزئینات دیوار آشپزخانه به طور کامل دیده شود و باعث زیبایی بیشتر دکوراسیون آشپزخانه تان شود.

اگر از شلف های چوبی یا قفسه های چوبی بین دو دیوار استفاده می کنید، می توانید حد فاصل بین دو کابینت را افزایش دهید. امروزه گرایش به سبک آشپزخانه های سنتی و روستیک رو به افزایش است و افراد بیشتری تمایل به استفاده از سبکهای سنتی و قدیمی دارند. بنابراین برای فضاسازی بیشتر، همیشه لازم نیست از کابینت استفاده کنید، بلکه به جای استفاده ی افراط گونه از کابینت ها می توانید کابینت های دیواری را از نزدیکی های سقف نصب کنید و به جای آنکه آنها را تا پایین و تا اندازه استاندارد کابینت ردیف پایینی امتداد دهید از شلف های چوبی جذاب با رنگهای زیبا استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید از کابینت های رنگ روشن مانند سفید یا کرم استفاده کنید و در زیر آن از شلف های چوبی که به رنگ اصلی چوب هستند استفاده کنید و بسیاری از ظروف و وسایل خود را بر روی آنها قرار دهید و فضایی زیبا و نوستالژیک را ایجاد کنید.

اگر به استفاده از رنگهای تیره یا رنگهای تند و پرانرژی برای کابینتها علاقمند هستید باید بدانید که استفاده از این رنگها باعث کوچکتر دیده شدن آشپزخانه میشوند و اگر فضا به خودی خود نیز کوچک باشد، آشپزخانه تان را کوچکتر می نماید. برای حل این مشکل بهتر است کابینت های دیواری و ردیف بالایی را در ارتفاع بالاتری نصب کنید و در عوض فضای بین دو کابینت را به رنگ روشن در آورید تا باعث شود فضای آشپزخانه دلبازتر و بزرگتر به نظر برسد. چنانچه فضای آشپزخانه تان خیلی کوچک است، با استفاده از آینه کاری میتوایند باعث خطای دید در آشپزخانه شوید. یکی از ترفندهایی که به بزرگتر و پرنور دیده شدن آشپزخانه کمک میکند استفاده از آینه و آینه کاری است با افزایش فاصله ی کابینتهای ردیف بالایی و قرار دادن آینه و کاشی های آینه کاری شده در زیر آن می توانید به بزرگتر دیده شدن آشپزخانه تان کمک کنید.

ارتفاع استاندارد در آشپزخانه

ارتفاع یکی از مهم ترین استانداردها در فضای آشپزخانه است که باید مورد توجه قرار گیرد. به طور معمول ارتفاع ها در محیط آشپزخانه در سه گروه زیر دسته بندی می گردند:

ارتفاع کاربردی: ارتفاع استاندارد برای کار با سینک، اجاق گاز و کانتر؛ به طوری که نیازی به خم شدن کمر نباشد.
ارتفاع سرشانه: ارتفاع لازم برای دید و دسترسی راحت به آبچکان و طبقه اول کابینت هوایی بدون کشیدگی کامل دست
ارتفاع دسترسی: ارتفاع دسترسی به طبقات بالای کابینت هوایی با کشیدگی کامل دست .

به عنوان مثال میانگین ارتفاع کاربردی در آشپزخانه ۸۵ تا ۹۵ سانتیمتر است با این حال می توان اندازه گیری ها را متناسب با ایده آل های شما در نظر گرفت. اجاق گاز بهتر است ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر کوتاه تر از ارتفاع کاربردی در نظر گرفته شود تا بتوان به راحتی آشپزی نمود. این در حالی است که ارتفاع ایده آل برای سینک ظرفشویی ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر بیشتر از ارتفاع کاربردی می باشد.

سخن پایانی

در گذشته اندازه استاندارد کابینتها همواره مقدار معینی تعیین میشد، اما امروزه با توجه به افزایش مدلهای کابینت آشپزخانه و تنوعی که در این رابطه صورت گرفته است اندازه و سایز کابینتها تا حدودی تغییر پیدا کرده است و حتی در موارد استثناء که با کمبود فضا مواجه هستیم اندازه ها تغییر می یابد تا فضای کاربردی تر و مفیدتری را در اختیار مشتری قرار دهد.

در گذشته عمق کابینت ها بیشتر در نظر گرفته می شد و فضایی از آن بدون استفاده هدر میرفت اما امروزه از عمق کابینت ها کاسته شده و در عوض به ارتفاع آنها افزوده شده است که باعث می شود بتوان درون کابینت را بیشتر طبقه بندی کرد و وسایل بیشتری را بر روی آن قرار داد ساماندهی کرد.

شرکت طراحی دکوراسیون و بازسازی منزل بازنو دکور با چندین سال تجربه و نمونه کارهای مختلف در زمینه طراحی کابینت آشپزخانه، می تواند شما را برای رسیدن به طرح ایده آل تان همراهی نماید. همین حالا با ما تماس بگیرید.

مشاهده نمونه کارها  تماس جهت مشاوره

اشتراک گذاری:

خدمات ما مرتبط

نظر بدهید